Publicaţii

Consultaţi un extras din lucrare (click pe imagine).

DEDIU, Liviu-Iulian. Managementul serviciilor pentru utilizatori în bibliotecile contemporane . Bucureşti : Editura ANBPR, 2012, 274 p. ISBN: 978-606-92717-0-4 : 45 lei

Este o lucrare de specialitate, utilă tuturor bibliotecarilor şi managerilor din biblioteci. Adresabilitatea lucrării se extinde şi dincolo de categoriile deja amintite şi cuprinde, în primă instanţă, cadrele didactice interesate de această temă, studenţii din cadrul specialităţilor de profil şi funcţionarii administraţiei de stat care au în responsabilitate organizarea activităţii în biblioteci şi centre infodocumentare.

Cartea poate fi achiziţionată de la Editura ANBPR, persoană de contact, Asistent Director, e-mail: anbpr_ro@yahoo.com, tel: 0758/220.290 sau 021/411.0277. Lucrarea este distribuită pe principiul primul venit, primul servit.

Autorul a primit Diploma de excelenţă pentru această lucrare în cadrul Conferinţei BiblioPublica, organizată de către ANBPR în perioada 26-27 aprilie 2012 şi care s-a desfăşurat la Biblioteca Judeţeană Mureş.

Au mai avut loc prezentări publice ale lucrării  în cadrul Sesiunii de Comunicări Ştiinţifice pe Probleme de Biblioteconomie “PROBIB, desfăşurată la Piteşti, în zilele de 18-19 mai 2012, în cadrul Adunării Generale ale Filialei ANBPR Constanţa (22 mai 2012), la Chişinău, în data de 21 iunie 2012, în cadrul Colocviilor de vară organizate de către Biblioteca Municipală „B.P. Haşdeu„, la Slobozia, în cadrul Salonului anual de carte, organizat de către Biblioteca Judeţeană „Şt. Bănulescu” Ialomiţa, după cum se poate vedea şi în continuare.

De asemenea, participanţii la cursurile de pregătire profesională organizate de Centrul de Formare Profesională al ANBPR la Buşteni, vor putea achiziţiona lucrarea în limita exemplarelor rămase disponibile.

Lansare carte. Dediu, Liviu-Iulian. Managementul serviciilor pentru utilizatori în bibliotecile contemporane. 2012

Lansare carte. Dediu, Liviu-Iulian. Managementul serviciilor pentru utilizatori în bibliotecile contemporane. Conferinţa BiblioPublica 2012. Palatul Culturii din Târgu Mureş. 26 aprilie 2012. Prezentarea cărţii a fost făcută de Doina Popa (centru) şi Dan-Mihai Matei (dreapta). De la stânga spre dreapta: Adrian Trăistaru, Director, Redacţia Naţională Who is Who pentru România, Ileana Iorga, Editura RAO, Ovidiu Enculescu, Director general, Editura RAO, Daniel Nazare, Director, Biblioteca Jud. „G. Bariţiu” Braşov, Doina Popa, Preşedinte, ANBPR, Liviu-Iulian Dediu, Dan-Mihai Matei, Director, Institutul Naţional al Patrimoniului

Cei interesaţi, pot citi şi o scurtă prezentare a lucrării, realizată de Dan Matei, care a apărut, ca semnal, în Buletinul informativ al ANBPR: BiblioMagazin, 4, 1, 2012, p. 2.

Prezentare de carte. Sesiunea de comunicări ştiinţifice Probib. Piteşti. 18-19 mai 2012.

Prezentare de carte. Sesiunea de comunicări ştiinţifice Probib. Piteşti. 18-19 mai 2012. Prezentarea a fost făcută de Dan-Mihai Matei (centru) şi Octavian Mihail Sachelarie (dreapta). În imagine autorul, alături de persoanele mai sus menţionate. (Foto: Robert Coravu)

Prezentare de carte. Adunarea Generală a Filialei Judeţene Constanţa. 22 mai 2012

Instantaneu din timpul sesiunii de autografe ce a urmat după prezentarea de carte. Adunarea Generală a Filialei Judeţene ANBPR Constanţa. Biblioteca Jud. „I.N. Roman” Constanţa. 22 mai 2012 (Foto: Liliana Stamate). Alături de autorul cărţii, bibliotecarele de la Biblioteca Mun. Medgidia şi Biblioteca Orăşenească Băneasa.

Bibliotecarii au primit cu bucurie cartea recent lansată. (foto: Liliana Stamate). Constanţa. 22 mai 2012

Bibliotecarii au primit cu bucurie cartea recent lansată. (Foto: Liliana Stamate). Constanţa. 22 mai 2012.

Cei interesaţi de achizţionarea lucrării au avut ocazia să o facă şi în perioada 30 mai – 3 iunie, în cadrul celei de-a 7-a ediţii a Bookfest, care s-a desfăşurat în Complexul Expozițional Romexpo.

La Chişinău, în data de 21 iunie 2012, în cadrul complexului de manifestări profesionale Colocvii de vară (Ediţia I), organizate de către Biblioteca Municipală „B.P. Haşdeu„, a avut loc lansarea cărţii în Republica Moldova. Manifestarea de lansare a cărţii s-a desfăşurat la Filiala Transilvania şi i-a avut ca moderatori pe: Conf. univ. Dr. Lidia Kulikovski şi Prof. univ. Dr. Ion Stoica. Între cei care au luat cuvântul, în cadrul lansării şi au vorbit despre conţinutul lucrării, s-a evidenţiat Ludmila Corghenci, Director adjunct DIB ULIM, care a avut ocazia să achiziţioneze lucrarea în cadrul Conferinţei ANBPR BiblioPublica, desfăşurat ăla Tg. Mureş, în luna aprilie a acestui an.

Lansare Chisinau

Lansarea lucrării la Filiala Transilvania a Bibliotecii Mun. „B.P. Haşdeu” din Chişinău. De la stânga spre dreapta: Lidia Kulikovski, Ion Stoica şi Liviu-Iulian Dediu.

Nu în ultimul rând, la Slobozia, în organizarea Bibliotecii Judeţene „Şt. Bănulescu” Ialomiţa, lucrarea a fost prezentată bibliotecarilor şi publicului interesat care a participat, în data de 17 oct. 2012, la una din întâlnirile prilejuite de ediţia a 21-a a Salonului anual de carte, întâlnire care a fost găzduită de Galeriile Arcadia, din cadrul Complexului Cultural „Ionel Perlea”.

Salonul de carte organizat de BJ Ialomiţa

Prezentarea cărţii în cadrul Salonului de carte 2012 organizat de Biblioteca Jud. Ialomiţa. Dr. Liviu-Iulian Dediu alături de Mihaela Racoviţeanu, directorul bibliotecii ialomiţene, autori care au lansat cărţi în cadrul programului din acea zi: Prof.univ.Dr. Corina Graziella Dumitru, Camelia Malama şi invitaţi (Mihaela Cosma, director executiv, CECCAR Ialomiţa).

Lucrarea a fost nominalizată la Categoria „Cea mai bună carte a anului”, Secţiunea Carte de ştiinţă, în cadrul Galei Industriei de Carte din România: Bun de tipar, Ed. a 2-a, 2013.

Referinţe

Apariţii editoriale-2012: L.I. Dediu. Managementul serviciilor pentru utilizatori în bibliotecile contemporane. În: Revista Română de Biblioteconomie şi Ştiinţa Informării, 8, 3, 2012, p. 79, ISSN: 1841-1940

Aspectul diacronic şi tipologia serviciilor prestate de biblioteci în anii reformei bibliotecare şi ai tranziţiei. În: Osoianu, Vera. Biblioteca în căutarea identităţii. Chişinău: [s.n.], 2013, p. 108, ISBN: 978-9975-62-340-7. Disponibil în Internet: http://www.slideshare.net/cdbclub/osoianu-biblioteca [citat la 15.03.2013]

Buluţă, Gheorghe. Despre biblioteca de azi şi de mâine. În: Biblioteca, 64 (23), 10, 2012, p. 294-295. ISSN: 1220-3386

Coravu, Robert. Recenzie. În: Revista Română de Biblioteconomie şi Ştiinţa Informării, 8, 4, 2012, p. 67-70. ISSN: 1841-1940

Finaliştii celei de a doua ediţii a Galei Industriei de Carte din România BUN DE TIPAR. În: Bun de tipar: Gala Industriei de Carte din România [resursă electronică], 11 aprilie 2013. Disponibil la: http://www.galabundetipar.ro/11-04-2013-finalistii-celei-de-a-doua-editii-a-galei-industriei-de-carte-din-romania-bun-de-tipar/ [citat la 11.04.2013]

Kulikovski, Lidia. Bibliotecile contemporane. În: BiblioPolis, 43, 2, 2012, p. 166-168. ISSN: 1811-900X

Osoianu, Vera. Publicaţii în domeniu. În: Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării [resursă electronică]. Disponibil la: http://clubbib2.wordpress.com/publicatii-in-domeniu [citat la 15.03.2013]

Matei, Dan-Mihai. Managementul serviciilor pentru utilizatori în bibliotecile contemporane : Prezentare. În: BiblioMagazin, 4, 1, 2012, p. 2. ISSN : 2067–4449

o

Reclame

3 răspunsuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: