Mobilierul de bibliotecă

Mobilier de biblioteca         Biblioteca apare mai degrabă ca o instituție culturală din ce în ce mai deschisă către exterior, atât prin arhitectură, cât și prin influența sa în mediul de proximitate, ceea ce se răsfrânge asupra amenajării sale interioare.

Mobilierul, are mare importanță în amenajarea interioară a unei biblioteci publice. Dificultățile de amenajare a bibliotecilor recente, sunt în principal legate de concepția arhitecturală a transparenței, a deschiderii. Spre deosebire de bibliotecile mai vechi, suprafețele mari vitrate ale bibliotecilor moderne orientează cititorul mai mult spre exterior. De aceea, arhitectul trebuie să caute soluții de amenajare interioară care să favorizeze crearea unui mediu propice studiului, dar și contactelor sociale și convivialității.

Dincolo de reticente, mobilierul de bibliotecă, trebuie să se armonizeze cu spațiul pe care îl ocupă și în același timp să-și îndeplinească funcția de a depozita diferite tipuri de materiale documentare. Mobilierul apare mai puțin ca un element raportat, ca un decor sau textură, prezența sa fiind alimentată de concepția arhitecturală.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: