Cum să-mi deschid cont pe Skype… în zece paşi

Skype este o aplicaţie software ce permite utilizatorilor să efectueze apeluri telefonice prin internet. Apelurile către alţi utilizatori Skype sunt gratuite, dar cele către numerele de telefon fix sau mobil sunt taxate cu o sumă care se scade dintr-un cont alimentat de utilizator. Skype a devenit popular şi datorită sistemului său de mesagerie instantă, transfer de fişiere şi videoconferinţă.

Utilizatorii sunt înregistraţi cu un nume unic intitulat Skype Name. Aplicaţia permite comunicarea gratuită prin mesagerie, dar şi crearea de conferinţe cu număr mare de participanţi (până la 25). Serviciul SkypeIn facilitează ca utilizatorii să primească apeluri telefonice de la numere clasice, acest serviciu fiind valabil şi în România.

Cum se instalează Skype?

1. Se accesează adresa: http://www.skype.com/intl/en/get-skype/on-your-computer/windows

2. Se dă click pe butonul Download now. Se deschide o fereastră şi se apasă butonul Save file pentru a salva programul. E bine să reţineţi calea unde aţi salvat fişierul (directorul, sub-directorul), ca să puteţi sa-l regăsiţi uşor!

3. Identificaţi unde a fost salvat pe calculatorul dumneavoastră fişierul SkypeSetup.exe şi dând dublu click pe numele lui va începe instalarea aplicaţiei.

4. La executarea comenzii de la punctul 3 se va deschide o fereastră în care daţi click pe butonul Run

5. Din fereastra următoare alegeţi limba în care doriţi să folosiţi programul (Română) şi apoi daţi click pe butonul Sunt de acord – Instalează


6. Aşteptaţi ca programul să se instaleze. Instalarea poate dura câteva minute

7. Dupa instalare avem pe ecran fereastra de bun venit al programului. Acesta aşteaptă să introducem un nume de utilizator şi o parolă. Dacă avem cont de Skype putem intra direct în program completând Numele Skype, Parola şi apoi apăsând butonul Înregistrează-te. Dacă nu avem cont de Skype parcurgem etapele următoare.

Cum creem un cont de Skype?

8. Dacă nu avem nume de Skype, dăm click pe întrebarea Nu ai nume de Skype?

9. În formularul de înregistrare care se deschide pe ecran vom completa datele pe care le solicită aplicaţia, respectând instrucţiunile afişate. Dupa aceea se activează butonul Sunt de acord – crează cont.

Sugestie: e bine să selectaţi un nume uşor de recunoscut şi adecvat în stabilirea unor relaţii de serviciu.  Reţineţi că acest nume va fi vizibil de către cei cu care veţi intra în contact.


10. După crearea contului se va deschide automat aplicaţia Skype propriu-zisă. Nu vă rămâne decât să adăugaţi în lista de contacte colegii de la cursul Dezvoltarea Serviciilor de Bibliotecă, precum şi formatorii dumneavoastră.


Succes! 🙂

Corina Ciuraru

Trainer

Reclame

3 răspunsuri

  1. Pentru a îmbunătăţi acest tutorial, vă rog să vă exprimaţi părerea în ce măsură v-a fost sau nu de folos sau ce sugestii aveti legate de el.

    Vă mulţumesc!

  2. […] Cum să-mi deschid cont pe Skype… în zece paşi November 2010 1 comment 5 […]

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: